Stroje pro řezání vodním paprskem

  • Abrazivní řezání vodním paprskem je technologický proces využívající paprsek vysokotlaké vody s příměsí abraziva k řízenému „obrušování“ materiálu. Používá se k řezání téměř všech materiálů do tloušťky cca 250 mm.
  • Velkou výhodou při řezání vysokotlakým vodním paprskem je řezání bez tepelného ovlivnění řezaného materiálu, tzv. studený řez. Obráběný díl nevykazuje fyzikální, chemické ani mechanické změny a je následně snadno obrobitelný.

Další výhody řezání vodním paprskem:

  • Minimální silové působení paprsku na řezaný materiál, nedochází ke vzniku mikrotrhlin.
  • Univerzálnost – paprsek dělí většinu materiálů při velkém rozsahu řezaných tloušťek.04
  • Malý prořez materiálu a z toho vyplývající vysoké využití polotovaru – mezi jednotlivými výrobky se ponechávají mezery cca. 3 mm.
  • Řezání vodním paprskem je technologií přívětivou k životnímu prostředí.
  • Při vlastním řezání nevznikají žádné neekologické zplodiny.
  • Spotřeba vody na řezání je velmi malá (závisí na tlaku a velikosti použité trysky).
  • Jako abrazivo se používají netoxické látky, které mohou být recyklovány pro opakované použití.
    Použité abrazivo lze bez problémů uložit na skládku.


Nová řada CNC řezacích stolů je ekonomické řešení určené pro menší provozy. Stůl je koncipován jako kompaktní zařízení s montážní přípravou, tedy standardní instalaci zvládne i zákazník. Možnost pálení plastových tvarových výřezů, nerezové tvarové výřezy.


Technické parametry

  • Maximální řezné rychlosti 0,1 - 15000mm/min
  • Maximální rozměrové varianty 1500 x 3000mm
  • Zdvih osy Z 200 mm standart
  • Přesnost polohování ± 0,04 mm
  • Opakovatelná přesnost ± 0,03 mm
  • Počet suportů, řezacích hlav 1; 1-2

Tlaková doprava ABRAZIVA, elektronický dávkovač ABRAZIVA

Univerzální tlaková doprava abraziva učená pro všechny typy technologií šech výrobců.

Elektronický dávkovač abraziva umožňuje plynulou regulaci v průběhu řezání.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.